Uvod u paket digitalnih resursa

Paket resursa za poduzetnike vodit će edukatore mladih i dionike o tome kako maksimalno iskoristiti slobodno dostupnu digitalnu i mobilnu tehnologiju kako bi se poboljšala učinkovitost rezultata učenja u programima neformalnog obrazovanja za mlade. Paket resursa nudi prezentaciju od 20 vrlo korisnih resursa i nudi sažete, djelotvorne informacije o njihovom pedagoškom doprinosu, omogućavajući treneru / predavaču da brzo pregleda, odabere one od najvišeg interesa, a zatim brzo uči i implementira. Digitalni alati za studente i poduzetnike za mlade besplatni su ili jeftini, popularni i naširoko se koriste za razvijanje strasti, promociju poduzeća ili događaja, suradnju i komuniciranje poruka koje su dosljedne i jasne.

Odgajatelji ih mogu lako uključiti u obrazovne i poduzetničke programe kako bi nastavu učinili zanimljivijom i istodobno postigli svoje ishode učenja. Alati koje predstavljamo posebno su pogodni za razvoj poduzetništva.

Alati za digitalnu komunikaciju transformirali su naš način rada i učenja te su sada dio onoga što znači biti kompetentna obrazovna organizacija.

Ovim paketom resursa nadamo se da ćemo omogućiti način za poboljšanje razvoja vještina putem digitalnih tehnologija i za mlade ljude koji, iako digitalni domoroci s pametnim telefonima u džepu, često ne mogu koristiti digitalne komunikacije u scenarijima na poslu. Obvezujemo se nadahnuti, voditi i opremiti odgajatelje za mlade da pruže program EPIC za mlade koristeći prvenstveno digitalne nastavne alate.

Cilj Paketa resursa za digitalne vještine je pružiti praktične smjernice i alate za odgajatelje mladih (i vođe omladinskog rada i organizacije za razvoj poduzeća) koji žele uključiti mobilne i digitalne resurse za učenje s najvećim potencijalom u svoje strategije rada s mladima.

Paket resursa

  • pomaže odgajateljima mladih da razumiju ulogu digitalnih alata u omogućavanju poboljšanih ishoda učenja, osobnog i profesionalnog razvoja u neformalnom obrazovanju mladih,
  • potiče odgajatelje mladih da prevladaju otpor prema tehnologiji ili se promijene dajući im praktične vodiče korak po korak,
  • fokusira se posebno na digitalne alate koji su posebno prikladni za razvoj poduzetništva, interkulturalne svijesti i digitalnih vještina na radnom mjestu,
  • pruža uvod u digitalnu pedagogiju za neformalno obrazovanje mladih.